Lightning roulette

banner


– alt, hvad der er værd at vide

Er du fan af imponerende høje gevinster, festligt design og dygtige spilværter? Så kan Lightning Roulette meget vel være et spil lige for dig. Her går spænding og underholdning hånd i hånd, selvom du ikke fysisk er til stede i et casino.

Spillet er en moderne version af roulette opfundet af Evolution Gaming, hvor der kan vindes imponerende gevinster på op til 500 x indsatsen. Udover muligheden for at vinde kæmpe gevinster, så bliver du også forkælet af fængende grafik, som adskiller sig markant fra markedet, og krydret med en underholdende og sjov spilvært, som ikke er bleg for at deltage i chatten, og bidrage til den i forvejen gode underholdning.

blixt roulette

Hvis du mener, at det ikke lyder helt dumt, så læs endelig videre i denne artikel – her fortæller vi om denne mere og mere populære variant af roulette, hvordan spillet fungerer, udbetalingerne for diverse væddemål, den samlede tilbagebetalingsprocent, og hvilke fordele og ulemper der er i Lightning Roulette.


Kender du reglerne i roulette?
Som de fleste spilvarianter indenfor roulette, så spilles der efter europæisk roulette, som er kendt som den mest almindelige version af spillet. Er du ikke bekendt med det grundlæggende i roulette, så kan du finde beskrivelserne af de forskellige varianter her på siden, inklusiv europæisk roulette.

Hvordan fungerer Lightning Roulette?

Grundlæggende er Lightning Roulette mere eller mindre det samme som europæisk roulette – på engelsk kaldet European Roulette. Du finder de samme spilmuligheder og væddemålene har stort set de samme tilbagebetalinger, dog med en enkelt og vigtig undtagelse. Denne undtagelse består i, at 1-5 numre i hver runde tilfældigt udvælges til at give mellem 50 og 500 gange pengene igen. Numrene vælges altså tilfældigt og efter alle indsatserne er lavet, og inden kuglen lander på et tal. De andre tal, som ikke bliver udvalgt udbetaler 30 x igen.

Endvidere har du ligeledes en spilvært, som engagerer sig og underholder undervejs i spillet, hvor det normalt er en mere neutral croupier der står i baggrunden. Det er noget spilværten er direkte trænet i, hvor croupier er trænet til at være mere tilbageholdende og overvågende. Der er ganske enkelt mere dynamik og underholdning i Lightning Roulette.

host

Væddemål og tilbagebetalinger

Som tidligere nævnt, så er tilbagebetalinger i Lightning Roulette meget lignende dem du finder i den europæiske version af spillet. Det er tilbagebetalinger på de enkelte numre som er markant anderledes, da de kun giver 30 x igen, hvor de normalt ville betale 36 x igen. Værdien findes dog i et ramme et af de magiske numre, som giver helt op til 500 x igen. Udbetalinger på alle andre væddemål, inklusiv racerbanen tilbagebetaler på samme måde som i europæisk roulette.

Gevinstoversigten for Lightning Roulette
Væddemålstype Tilbagebetaling Sandsynlighed
Enkelt nummer med gevinstforøgelse 49:1 – 499:1 0.073% – 0.36%
Enkelt nummer uden gevinstforøgelse 1,209028 2.7%
Split 0,709028 5.4%
Gade 0,459028 8.1%
Hjørne 0,334028 10.8%
Dobbelt gade 0,209028 16.2%
Dusin 0,084028 32.4%
Kolonner 0,084028 32.4%
Lige eller ulige nummer 0,042361 48.6%
Højt eller lavt nummer 0,042361 48.6%
Rød eller sort 0,042361 48.6%

Udover de ovenstående indsatsmuligheder, er der fire andre måder, hvorpå du kan placere dine indsatser ved bordet. De er ikke en del af de almindelige satsninger, som er anvist på bordet, men du kan i stedet placere dem ved siden af. Her kan du satse Tier, Orphelins, Voisins og Zero, eller du kan simpelthen placere en indsats på et par enkelte numre i den rækkefølge, som de viser sig på roulettehjulet.


Lær mere om indsatserne i roulette
Er udtryk som Voisins, Tier eller Orheplins nye begreber for dig, eller har du brug for at få genopfrisket, hvordan du placerer en indsats på hjørne eller på dobbelt street? Så gå ind og tjek vores dybtgående guide om indsatserne i roulette ud. Her giver vi dig al den information, du har brug for at vide om de forskellige indsatser i roulette.

Tilbagebetaling (RTP) og volatilitet

Da der principielt er tale om et spil europæisk roulette, så er den teoretiske tilbagebetaling også stort set identisk med den version af spillet. Så længe du ikke spiller på enkelte tal, så vil tilbagebetalingen, på engelsk kaldet RTP (Return to Player), være på 97,3 %. Det betyder, at for hver hundrede kroner du satser, så får du på lang sigt 97,3 kroner tilbage. Der er dog et par men’er, som har betydning for den teoretiske tilbagebetaling på Lightning Roulette.

Evolution Gaming har desværre ingen information tilgængelig om den teoretiske tilbagebetaling på de enkelte numre, når der er inkluderet denne multiplikator effekt. Uden den, så ville den være 81 %, hvilket selv sagt er meget lavt, men den er altså også markant højere, da multiplikator effekten øger værdien for spillet. Nogle matematikere hævder, at tilbagebetalingsprocenten er 95,13 % for et enkelt nummer med denne multiplikator effekt, men dette er ikke bekræftet nogen steder.

Når det kommer til spillets volatilitet, så er den ret høj i Lightning Roulette. Det er den i det hele taget i roulette, men i denne variant er en ekstra høj, da gevinst på almindelige numre kun udbetaler 30 x tilbage. Hvis du eksempelvis spiller på et nummer, og 5 af hjulets numre udvælges tilfældigt, så vil dine chancer i gennemsnit være 1 af 278. Jo flere numre du satser på, jo lavere vil volatiliteten være, da chancerne for at vinde bliver større. Dog vil din samlede saldo lynhurtigt blive spist op, da normale numre tilbagebetaler væsentligt mindre end normalt, og chancen for at ramme en stor gevinst trods alt er lille.

Fordele og ulemper ved Lightning Roulette

Som så mange andre spil, så er der også fordele og ulemper ved Lightning Roulette. Den største og mest åbenlyse fordel er selvfølgelig, at Lightning Roulette er den variant af roulette, som udbetaler den største gevinst, da du kan vinde op til 500 gange pengene. Udover det, så giver denne kæmpe bonus en hel ny dynamik af underholdning til spillet, hvilket betyder, at mange finder spillet markant sjovere, end de gamle og traditionelle udgaver af roulette. Endvidere, så er Lightning Roulette også en populær variant blandt andre spillere, hvilket betyder at der er gang i chatten hele tiden, og med en spilvært der er trænet til at skabe underholdning, så betyder det, at underholdningsværdien er helt i top undervejs i spillet. Man kan nærmest sige, at det giver en social oplevelse på trods af, at man sidder hjemme bag computerskærmen.

Den umiddelbart største ulempe ved Lightning Roulette er, at den teoretiske tilbagebetaling er markant mindre end andre roulette spil. Faktisk kendes det korrekte procenttal slet ikke, hvilket naturligvis også er en ulempe. Hvis vi antager, at den er 95,13 %, som mange matematikere mener, så er tilbagebetalingen altså markant lavere end fx europæisk roulette – helt præcis 2,17 %, og det er altså en hel i et spil, hvor huset altid vil have en fordel.

nummer 29 roulette

Slutteligt er det en stor ulempe, at volatiliteten er forholdsvis høj, men sådan gælder det i alle spil, hvor én gevinst er særdeles høj, mens de andre tilbagebetaler betydeligt lavere. De enkelte numre betaler kun 30 gange pengene igen, og med gevinster på op til 500 gange indsatsen, så betyder det, at volatiliteten i Lightning Roulette er temmelig høj.

Lightning Roulette er et spil man kan spille, hvis man er på udkig efter ekstra underholdning og man samtidig godt kan lide roulette.


Forskellige typer roulette