Monopoly Roulette Hot Properties


– alt, hvad du har brug for at vide

Da roulette brød igennem for efterhånden rigtig mange år siden, så skete det først og fremmest på casinoer rundt om i verden, hvor der blev spillet i de traditionelle varianter vi bedst kender: Amerikansk, fransk og europæisk roulette. Men siden internetspil har brudt igennem og overtaget en stor del af markedet, så har også nye og spændende varianter af roulette set dagens lys. En af disse varianter hedder Monopoly Roulette Hot Properties, som spilproducenten Scientific Games står bag.

Det er en forholdsvis simpel variant af spillet, der kombinerer europæisk roulette med det berømte brætspil Monopoly. Foruden det ganske fangende monopolytema, så kan du gennem en ekstra væddemålstype opnå en kæmpe gevinst. Denne kaldes for ”Hot Properties”, og kan kun blive udløst, hvis kuglen lander herpå. Du kan få indsatsen op til 100 gange igen.

Helt præcis hvordan og hvorledes denne såkaldte ”Hot Properties” fungerer, kan du blandt andet læse om i denne artikel. Her kan du læse alt, hvad der er værd at vide om spillet: Tilbagebetalinger, bonusstrategi og ikke mindst læse om fordele og ulemper af spillet.


Kender du de grundlæggende regler i roulette?

Monopoly Roulette Hot Properties er i bund og grund en kopi af europæisk, hvor der er tilføjet en bonuslomme, som giver en ekstra og sjov dimension i spillet. Kender du ikke europæisk roulette, så anbefaler vi, at du læser vores guide til spillet her på siden. Her finder du alt det, der er værd at vide om spillet, hvilket også giver et godt grundlag til at forstå andre varianter af spillet.

Sådan spiller du Monopoly Roulette Hot Properties

Som tidligere skrevet, så spilles Monopoly Roulette Hot Properties som et almindeligt spil europæisk roulette – med én undtagelse: Under de to væddemålstyper rød og sort finder du kategorien ”Hot Properties”, som på roulettehjulet er markeret med et gult felt, så det er tydeligt at se.

monopol roulette

Når kuglen lander på denne lomme på hjulet, så udløses en speciel bonus. Her vil du få fremvist 18 kort, der alle har hver sin egenskab fra Monopoly. Disse kort har nogle bestemte værdier, og disse værdier kan du læse om længere nede i artiklen. Kortene vil blive tilfældigt placeret og lagt med kortsiden ned af, så de ikke kan ses. Derefter udvælges 5 kort og fjernes, når deres værdi er blevet vist. Herefter modtages et tilbud, som til dels er baseret på værdien af de resterende kort. Dette tilbud kan enten tages i mod, eller man kan vælge at gå videre i spillet. Går man videre, gentages samme procedure: 5 kort fjernes af de resterende 13, og et tilbud vil blive fremvist, som enten kan accepteres og afvises.

monopol bonus game

Afvises dette tilbud også, så fortsætter proceduren, men med blot 3 kort – det gør den også, hvis denne første runde med 3 kort bliver afvist. Afvises denne også, så er der 2 tilbage, og så fjernes 1 kort, så der til sidst kun er et enkelt tilbage – står du med dette kort tilbage, vinder du værdien i dette kort.

Væddemålstyper og tilbagebetalinger

Monopoly Roulette Hot Properties har naturligt nok mange af de samme tilbagebetalinger som i europæisk roulette, når de nærmest er identiske. Der er dog nogle forskelle, og dem kan du se nedenfor. Blandt andet betyder det ekstra gule felt, som markeder ”Hot Properties”, at der er nogle tilbagebetalinger der er en smule lavere.

Overskudstabel for Monopoly Roulette Hot Properties
Væddemålstype Tilbagebetaling Sandsynlighed
Hot Properties Bonus 2.6%
Individuelt nummer 35:1 2.6%
Split 17:1 5.3%
Gade 11:1 7.9%
Hjørne 8:1 10.5%
Dobbelt Gade 5:1 15.8%
Dusin 2:1 31.6%
Kolonner 1:1 31.6%
Lige eller ulige nummer 1:1 47.4%
Højt eller lavt nummer 1:1 47.4%
Rød eller sort 1:1 47.4%

Som du kan se på skemaet, så er der stor lighed mellem tilbagebetalinger i denne variant og i europæisk roulette. Den ekstra lomme i form af ”Hot Properties” ændrer lidt på sandsynligheder for nogle væddemålstyper, men eller er der stor lighed. Er man bekendt med roulette, så kender man også til racerbanen, hvor der er yderligere tre typer af spil, som hedder Tiers, Orphelins og Voisins. Du kan ligeledes læse mere om det her på vores side.

Alt handler om det gule felt på roulettehjulet i Monopoly Roulette Hot Properties – det er vejen til den store gevinst findes. De 18 kort repræsenterer 18 forskellige værdier, og disse værdier er: 1x, 2x, 5x, 8x, 10x, 12x, 15x, 20x, 25x, 30x, 35x, 40x, 50x, 60x, 70x, 80x, 90x og 100x pengene.

Teoretisk tilbagebetaling (RTP) og optimal bonusstrategi

Selvom spillet stort set er identisk med europæisk roulette, så er den teoretiske tilbagebetaling i spillet noget lavere. Det skyldes det ekstra felt med muligheden for bonus. Satser du ikke på ”Hot Properties” feltet, så er den teoretiske tilbagebetaling 94,7 %, hvorimod den er oppe på 95,47 %, hvis du gør. Det skyldes selvfølgelig den ekstra værdi der er i, at vinde på dette felt.

For at opnå den største værdi i spillet, skal man rent strategisk altid afvise de kort man får. De tilbud man bliver tilbudt undervejs vil altid være lavere end den forventede værdi, og det gør udover din tilbagebetaling i sidste ende. Eksempel: Du står med 2 kort tilbage på hhv. 40x og 10x.

Gennemsnittet vil altså være 25x, men her vil spillet altid give dig et dårligere tilbud, som i dette eksempel typisk vil være 20x. Du mister altså værdi ved at acceptere tilbuddene, men omvendt øger du også variansen ved at jagte den store gevinst – det er dog trods alt en del af spillet.

Fordele og ulemper ved Monopoly Hot Properties

Den åbenlyse fordel i spillet er selvfølgelig ”Hot Properties”. Det giver en ekstra dimension til roulettespillet, som minder meget om ”Deal or No Deal”, hvor spilleren hele tiden får fremvist tilbud. Det fede er, at man kan vinde op til 100x indsatsen igen, og det er altså markant bedre end nogen som helst anden variant af roulette i verden. Det giver endvidere stor underholdning, at der findes sådan et felt, og det er kun rigtig sjovt, når man så endelig rammer det.

Den teoretiske tilbagebetaling er altså noget lavere, og det er selvfølgelig en stor ulempe, da huset i forvejen har en fordel over spillerne. Slutteligt er dette heller ikke en version som er tilgængelig live, hvilket betyder, at du kun vil kunne spille denne sjove variant i computerversion. Insisterer du på live roulette, så er Lightning Roulette en variant, som giver en lignende spænding, hvor man kan vinde op til 500x indsatsen tilbage.


Forskellige typer roulette