Væddemålstype

Væddemålstype

Alt, hvad du har brug for at vide om odds i roulette

Roulette er lig med sjov og underholdning, og et forholdsvist nemt spil at lære. Det er også et meget dynamisk spil, som kan underholde på mange forskellige måder, alt efter hvilke tilgang man har til det. Roulette er et spil med et unikt design, og som skaber mange indsatsmuligheder, hvilket giver mange forskellige former udbetalingsmuligheder.

Denne artikel kommer til at danne rammen for roulette odds, hvor vi vil se på, hvilke typer af væddemål der udbetaler hvordan. Roulette har mange indsatser, og derfor giver det mange muligheder for dig som spiller. Vi vil beskæftige os med de tre mest almindelige roulette varianter: Europæisk, fransk og amerikansk roulette. Læs med nedenfor, så fortæller vi alt om, hvad der kan spilles i roulette, hvordan du placerer dem på bordet, hvad udbetalinger for diverse væddemål er, og ikke mindst hvad chancen er.

Lær mere om roulette

Er udtryk som ”indvendigt”, ”udvendigt” og ”racerbane” nye for dig? Så kan vi anbefale, at du læser vores guide om europæisk roulette. Her kan du læse dig til den grundlæggende viden om spillet, og blive bekendt med de forskellige udtryk der er i roulette.

Indsatsmuligheder på indersiden af roulettebordet

På indersiden af roulettebordet finder du de indsatsmuligheder der har de højeste udbetalinger. Her finder du væddemål, som udbetaler 6x – 36x igen på din indsats. Med disse høje udbetalinger følger der helt naturligt en høj risiko med.

I europæisk og fransk roulette finder du 6 indsatsmuligheder på undersiden af bordet, mens den amerikanske version af spillet har 6. Vi har nedenfor beskrevet dem alle i detaljer. For at gøre det endnu mere enkelt har vi inkluderet billeder, som illustrerer præcis, hvad vi beskriver her i artiklen.

Kort over væddemål


Europæisk roulette

Europeisk roulette


Fransk roulette


Fransk roulette


Amerikansk roulette


Amerikansk roulette


Individuelt nummer (1)

Præcis som navnet lyder, så betyder denne væddemålstype, at du sætter din indsats på et af de 37 numre – 0-36, eller 38 i amerikansk roulette, da denne har et dobbelt nul. Du placerer dit væddemål på et enkelt nummer ved, at placere din chip eller dine chips, hvis du spiller mere, midt inde i nummeret. Det har vi illustreret på tal nummer 10 med en chip, som har tallet 1. Denne indsats har den højeste tilbagebetaling i roulette, men samtidig også den højeste risiko.

Udbetaling: 35:1
Chance: 2,7 % (E + F), 2,6 % (A)

Split (2)

Hvis du placerer din indsats på en split, så dækker du to numre på en enkelt indsats. Det er ret ligetil – din indsats skal ramme et af disse to tal før du vinder. For at lave dette væddemål skal du placere din indsats på den linje, der forbinder de to tal.

Udbetaling: 17:1
Chance: 5,4 % (E + F), 5,3 % (A)

Gade (3)

En gade består af tre numre på en lodret række, såsom 1-2-3 eller 4-5-6. Du placerer din indsats på denne væddemålstype ved, at placere din indsats på linjen der adskiller indersiden og ydersiden af bordet. Det er ligeledes fremvist på billedet med chippen og tallet 3.

Udbetaling: 11:1
Chance: 8,1 % (E + F), 7,9 % (A)

Tre linjesats (4)

Dette udtryk som en erstatning for gade og betyder, at du kan lave en indsats på 3 numre. Forskellen her er, at indsatsen ikke placeres lodret, og samtidig kan tallet 0 indgå i væddemålet. Det er mere tydeligt illustreret på billedet ovenfor.

Udbetaling: 11:1
Chance: 8,1 % (E + F), 10,5 % (A)

Hjørne (5)

Med en indsats på væddemålstypen hjørne spiller du på et hjørne af tal – det danner en firkant, og derfor har det fået navnet hjørne. Det kan fx være 20, 21, 23 og 24, som du også kan se illustreret på billedet ovenfor ved chippet med tallet 5 indeni. Chippen placeres altså i hjørnet af de fire tal, så det nemt kan ses, hvad du har spillet på.

Udbetaling: 8:1
Chance: 10,8 % (E + F), 10,5 % (A)

Kurv (6)

Denne indsatsmulighed er kun tilgængelig i amerikansk roulette, da det betyder, at du sætter din indsats på fem forskellige numre, hvilket ikke er muligt i hverken den europæiske eller franske version af spillet. Disse numre består af præcis 0, 00, 1, 2, 3, og for at placere din indsats på denne væddemålstype, så skal du placere dine chips på venstre linje, hvor du dækker begge hjørner af 0 og 00.

Udbetaling: 6:1
Chance: 13,2 % (A)

Dobbeltgade (7)

Reelt set betyder denne væddemålstype det samme som almindeligt gade – blot i dobbelt forstand. Din indsats dækker to rækker, eller gader om du vil, hvor din indsats placeres så den dækker to lodrette striber af tal. Illustreret på billedet ovenover kan du se, at chip nummer 7 dækker tallene 13-18.

Udbetaling: 5:1
Chance: 16,2 % (E + F), 13,2 % (A)

Dusin (8)

Også dette navn indikerer meget godt, hvilken form for væddemål der er tale om – du spiller på 12 numre på samme tid, og her har bordets placering givet dig tre forskellige valgmuligheder. Chippen placeres synligt på den spilgruppe du ønsker at placere din indsats ved.

Udbetaling: 2:1
Chance: 32,4 % (E + F) 31,6 & (A)

Kolonner (9)

Ligesom på et dusin satser på også på 12 numre, men her er da tale om 12 numre i rækkefælge: 1-12, 13-24 og 25-36. I europæisk og amerikansk roulette placerer du din indsats på et af de tre store felter med tallene tydeligt markeret, mens du i fransk roulette skal helt ned i det ene hjørne og tydeligt markere med dine chips, hvor du vil placere din indsats. Se eventuelt på billederne, så du ikke er i tvivl om, hvad du skal gøre.

Udbetaling: 2:1
Chance: 32,4 % (E + F), 31,6 % (A)

Lige/ulige tal (10)

En forholdsvis simpel indsatsmulighed i roulette – du spiller enten på lige eller ulige tal, hvor tallet 0 ikke er inkluderet. Du dækker i alt 18 numre her, hvor du placerer din indsats ved at sætte dine chips ud fra beskrivelsen på roulettebordet.

Udbetaling: 1:1
Chance: 48,6 % (E + F), 47,4 % (A)

Hæjt/Lavt tal (11)

På denne væddemålstype spiller du, ikke underligt, på enten højt eller lavt, hvor tallet 0 ikke indgår i nogle af spilmulighederne. Du spiller altså på 1-18 eller 19-36, og det kan du nemt se illustreret i både europæisk og amerikansk roulette, mens det i fransk hedder ”manque” eller ”passé”.

Udbetaling: 1:1
Chance: 48,6 % (E + F), 47,4 % (A)

Rød eller sort farve (12)

Her placerer du din indsats på enten rød eller sort farve, som i alle typer af roulettespillet er illustreret tydeligt. Her placeres dine chips tydeligt i midten af boksen.

Udbetaling: 1:1
Chance: 48,6 % (E + F), 47,4 % (A)

Indsatsmuligheder på racerbanen i roulette

På de fleste rouletteborde vil du finde en såkaldt racerbane, som er placeret ved siden af bordets almindelige gitter. Denne såkaldte bane er placeret på en helt specielt måde, så det udgør nogle tal i en fastsat rækkefølge.

Midt i denne racerbane, i hvert fald i den europæiske og franske version af spillet, finder du fire forskellige indsatsmuligheder kaldet Voisins, Tier, Zero og Orphelins. Disse fire spilmuligheder har alle høje udbetalinger, men det kræver også høje indsatser. Nedenfor har du disse fire spilgrupper beskrevet:

Voisins

Ved denne væddemålstype spiller du på 17 numre, og det er de 17 numre som er tættest på nullet på roulettehjulet. Det gør du ved, at placere syv forskellige opdelinger og et trelinjespil, som automatisk inkluderer 0, 2 og 3 på bordet.

Udbetaling: 11:1 eller 17:1 (afhængigt af om det er delt eller tre linjer)
Chance: 45,9 %

Tier

Her er der tale om et væddemål på i alt 12 numre, som er på den modsatte side af roulettehjulet, sammenlignet med dem vi netop har beskrevet i Voisins. Indsatsen består af i alt seks forskellige opdelinger, som laves automatisk når du spiller på Tier.

Udbetaling: 17:1
Chance: 32,4 %

Zero

Denne mulighed er en mindre variant af Voisins og betyder, at du laver din indsats på de syv numre, som er tættest på roulettehjulet.

Udbetaling: 17:1 eller 35:1, afhængigt af om split eller individuelt tal rammer
Chance: 18,9 %

Orphelins

På Orphelins satser du på alle numre, der ikke er inkluderet i de tre foregående muligheder. Også her tilføjes indsatsen automatisk, som består af et enkelt tal, to almindelige opdelinger og to andre opdelinger, som begge er en del af nummer 17.

Udbetaling: 17:1 eller 35:1, afhængigt af om split eller et individuelt nummer rammer
Chance: 21,6 %

Afrunding

Som du kan se, så er der mange forskellige væddemålstyper i roulette. Roulette odds er en stor del af spillet, hvor der er mange typer af væddemål med et, få eller mange tal. Indsatser kan variere, og jo større du satser, jo større er risikoen. Det giver ekstra spænding at eksperimentere med forskellige tal, og der er masser af muligheder.

Hvis du ønsker at gøre roulette spil endnu mere spændende, så kan du se i vores sektion med roulette strategier – her vil du finde strategier, der gør dine chancer for at vinde større, end hvis du spiller på tilfældige muligheder.


Roulettespil